ОТВОРЕН ПОВИК: ПИЛОТ ГРАДОВИ ЗА РЕСТОРАЦИЈА НА УРБАНИОТ ЕКОСИСТЕМ

– ИЗВОР НА ФИНАНСИРАЊЕ: Програма на Обединетите нации за животна средина

– ТЕМА: Градови заинтересирани да започнат или да ги зголемат напорите за обновување на екосистемот,

– РОК: 30 јуни 2023 година во 23:59 UTC+2 (европско време).

Овој повик за предлози е дел од глобалниот проект наречен Generation Restoration финансиран од Сојузното германско Министерство за економска соработка и развој (BMZ), кое има за цел да се вклучи со осум пилот градови кои ќе бидат избрани за каталитички грантови финансирани од проекти (50.000-100.000 УСД ) да се направи случај, да се развијат иновативни пристапи за политика и да се иницира имплементација на реставрација на урбаниот екосистем и имплементација на решенија засновани на природата.

Бараме 8 градови-модели кои ќе ни помогнат да го зајакнеме застапувањето на глобално ниво во рамките на Декадата на ОН за обнова на екосистемот, да учествуваме во размена на знаење и да работиме со пилот градови за да ги поттикнеме нивните напори за урбаната природа.

Времетраењето на проектот е 21 месец, почнувајќи од декември 2023 година и завршувајќи во септември 2025 година.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *