Предупредување за можности: Аплицирајте поединечно за програмата TAIEX!

Дали сте страсни за поттикнување позитивни промени во Северна Македонија? Дали сте желни да учите од експерти од ЕУ и да стекнете вредни сознанија за да ги подобрите вашите професионални вештини? Тогаш програмата TAIEX е прилагодена за вас!

Што е програмата TAIEX? Програмата TAIEX (Техничка помош и размена на информации), иницирана од Европската комисија, е златна можност за пристап до стручни насоки и техничка поддршка. Таа има за цел да им помогне на земјите во усогласувањето на нивното законодавство и практики со стандардите на ЕУ во различни сектори.

Зошто да аплицирате? Со учество во програмата TAIEX, ќе имате можност да:

– Добијте увид: учете од искусни професионалци од ЕУ кои ќе ја споделат својата експертиза и најдобри практики.

– Зајакнете ги капацитетите: Подобрете ги вашите вештини и знаења во клучните области како што се јавната администрација, судството, животната средина, земјоделството и многу повеќе.

– Поттикнување на вмрежување: Поврзете се со професионалци со истомисленици и градете вредни односи во заедницата на ЕУ.

– Водете ја промената: Придонесете за напредокот на патувањето за интеграција на Северна Македонија во ЕУ и направете трајно влијание.

🎯 Кој може да аплицира?

– Државните службеници кои работат во јавната администрација; на национално и поднационално ниво и во асоцијации на локални власти;

– Судството и органите за спроведување на законот;

– Парламенти и државни службеници кои работат во парламенти и законодавни совети;

– Професионални и трговски здруженија кои ги претставуваат социјалните партнери, како и претставници на синдикатите и здруженијата на работодавачи;

– Толкувачи, ревизори и преведувачи на законодавни текстови.

За детали побарајте помош од нашиот службеник во ProSolution Grants NMK, контактирајте: grants@prosolutionnmk.com

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *