Mundësi unike: Aplikoni individualisht për Programin TAIEX!

A jeni i pasionuar për nxitjen e ndryshimeve pozitive në Maqedoninë e Veriut? A jeni të etur për të mësuar nga ekspertët e BE-së dhe për të fituar njohuri të vlefshme për të përmirësuar aftësitë tuaja profesionale? Atëherë programi TAIEX është i përshtatur për ju!
Çfarë është programi TAIEX? Programi TAIEX (Asistenca Teknike dhe Shkëmbimi i Informacionit), i iniciuar nga Komisioni Evropian, është një mundësi e artë për të aksesuar udhëzimet e ekspertëve dhe mbështetjen teknike. Ai synon të ndihmojë vendet në përafrimin e legjislacionit dhe praktikave të tyre me standardet e BE-së në sektorë të ndryshëm.
Pse të aplikoni? Duke marrë pjesë në programin TAIEX, do të keni mundësinë të:

 • Përfitoni njohuri: Mësoni nga profesionistë me përvojë të BE-së, të cilët do të ndajnë ekspertizën e tyre dhe praktikat më të mira.
 • Forconi kapacitetet: Rritni aftësitë dhe njohuritë tuaja në fusha kyçe si administrata publike, gjyqësori, mjedisi, bujqësia dhe më shumë.
 • Nxitni rrjetëzimin: Lidhuni me profesionistë me të njëjtin mendim dhe ndërtoni marrëdhënie të vlefshme brenda komunitetit të BE-së.
 • Nxitja e ndryshimit: Kontribuoni në përparimin e rrugëtimit të integrimit të Maqedonisë së Veriut në BE dhe bëni një ndikim të qëndrueshëm.
  🎯 Kush mund të aplikojë?
 • Nëpunësit civilë që punojnë në administratën publike; në nivel kombëtar dhe nënkombëtar dhe në shoqatat e autoriteteve vendore;
 • Autoritetet gjyqësore dhe të zbatimit të ligjit;
 • Parlamentet dhe nëpunësit civilë që punojnë në parlamente dhe këshilla legjislativë;
 • Shoqatat profesionale dhe tregtare që përfaqësojnë partnerët socialë, si dhe përfaqësues të sindikatave dhe shoqatave të punëdhënësve;
 • Përkthyes, rishikues dhe përkthyes të teksteve legjislative.
  Për detaje, kërkoni ndihmë nga zyrtari ynë i tavolinës në ProSolution Grants NMK, kontaktoni: grants@prosolutionnmk.com

Leave a Comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *