Регионалниот фонд за предизвик

🎯 Регионалниот фонд за предизвик (РЦФ) е финансиска институција дизајнирана да ја зголеми способноста за вработување, особено младите.

📣 Сега RCF го отвора Третиот повик за изразување интерес и ги поканува заинтересираните конзорциуми на институти за стручна обука и претпријатија посветени на заедничко спроведување на програми за обука за соработка да аплицираат и:

✅ Натпреварувајте се за можност да реализирате значителни инвестиции во опрема за обука и капацитети за обука во институтите за стручна обука и да поттикнете воведување нови технологии.

✅ Поддржете го развојот на кооперативни методи за обука за ефикасно справување со недостигот на човечки ресурси и стратешки пристап кон градењето капацитети.

✅ Подобрување на способноста за вработување на специјализантите/дипломираните студенти со стручно стручно образование и обука и нивна интеграција на пазарот на трудот.

Зголемување на продуктивноста и конкурентноста на локалните претпријатија како резултат на успешно спроведените програми за обука за соработка.

РОК: 7 јули 2023 година

📣 Контактирајте не на: grants@prosolutionnmk.com за повеќе детали!

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *