Отворен е повикот за невработени лица вклучени во програмата „Економија на грижа“

➡️УНДП во партнерство со Министерството за труд и социјална политика и Агеницјата за вработување на РСМ објавуваат оглас за невработени лица како дел од #careeconomy програмата во рамките на Оперативниот план на активни мерки и програми за вработување #ШансаЗаСите2023

➡️150 невработените лица ќе добијат можност за посета на бесплатни тримесечни обуки за негователи и асистенти реализирани на локално ниво, по што ќе имаат отворена можност за вработување во приватни установи за социјална заштита на стари лица и здруженија на граѓани.

➡️Идните работодавачи ќе вработат 100 обучени нововработени негователи кои ќе испорачуваат социјални услуги за помош и нега во домовите на крајните корисници.

📝 Аплицирањето се врши во 30 центри за вработување при Агенција за вработување на РСМ / Agjencia për punsim e RMV со едноставно пополнување на пријавата.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *