ФОНДАЦИЈА ОТВОРЕНО ОПШТЕСТВО МАКЕДОНИЈА

Фондацијата Отворено Општество Македонија распишува повик за грантови за поддршка за граѓанското општество во Република Северна Македонија за поттикнување демократски реформи и забрзување на процесот на пристапување во Европската унија преку работа во три области:

🇪🇺Интеграција во Европската Унија и регионалнa економска соработка;

🌳 Праведна зелена транзиција;

🤖Дигитална трансформација.

🗓️Рокот за аплицирање е 27 јуни 2023 до 16 часот;

💰Предлог буџетот за секој проект може да биде од 15.000 УСД до 25.000 УСД;

🧩Период на реализација на активностите е помеѓу 6 и 9 месеци, во периодот јули 2023 – март 2024 година.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *