КРЕАТИВНА ЕВРОПА

🎯CREA -Creative Europe имаат отворен повик за зачувување, развој и промовирање на европската културна и лингвистичка разновидност и наследство и за зголемување на конкурентноста и економскиот потенцијал на културните и креативните сектори, особено аудиовизуелниот сектор.
👥 Сектори: државјанство и човекови права соработка и развој Култура, медиуми и комуникација Образование и обука Животна средина и климатска правда, безбедност, одбранбени услуги за организации Технологија и дигитален
🌍Региони: Земји кандидати, Европска економска област, Европска Унија
✂Рок: 23.01.2024
💵Буџет: 59.730.025 евра
Повеќе информации на линкот:https://shorturl.at/cdhES

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *