Interreg Europe се проширува во седум земји кандидати за членство во ЕУ.

🌍Од 2024 година, корисниците од Албанија, Босна и Херцеговина, Молдавија, Црна Гора, Северна Македонија, Србија и Украина ќе можат да имаат корист од можностите за соработка што ги нуди програмата.
Интерег Европа e програма за меѓу-регионална соработка ко-финансирана од Европската унија .. Вкупниот буџет на програмата од 379 мил.евра е наменет за поддршка на широк круг на потенцијални корисници на национално, регионално и локално ниво, преку финансирање на проекти од меѓу-регионален интерес и размена на искуства преку Платформа за учење на политики.
💡Програмата ги обработува темите:Попаметна Европа|Позелена Европа|Подобро поврзана Европа|Посоцијална Европа|Европа поблиска до граѓаните и|Подобро управување на регионално ниво|
🔗Повеќе информации за Програмата се достапни на следниот линк: https://www.interregeurope.eu/

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *